A Kormány 55/2018. (III. 23.) Korm. rendelet módosítása szerint (146/2020. (IV. 22.) a 2020. július 1-jét követően letett, a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges, sikeres elméleti vizsga díjához, illetve a hozzá kapcsolódó elméleti tanfolyam díjához támogatás igényelhető. (A rendelet teljes szövege itt található.)

A támogatást az a személy veheti igénybe, aki a sikeres elméleti vizsga letételekor igazoltan

  • egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény szerinti csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban vagy a családok támogatásáról szóló törvény szerinti gyermekgondozást segítő ellátásban részesült.

A támogatás összege az elméleti tanfolyam díjának és a sikeres elméleti vizsga hatósági díjának ténylegesen megfizetett összege, de legfeljebb 25 000 Ft.

A támogatás természetesen akkor is gond nélkül igénybe vehető, ha az elméleti tanfolyamot az eduKRESZ által biztosított hatósági e-learning képzéssel végezte el.

A kérelem benyújtásához szükséges űrlapot innen töltheti le, melyet postai úton vagy ügyfélkapuval rendelkezőknek elektronikus úton kell eljuttatnia a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság részére.

© E-Educatio Információtechnológia Zrt.                      Impresszum