2017. novemberétől elérhetővé váltak a T kategóriás eduKRESZ tananyagok és vizsgafelkészítők. A T kategóriás, mezőgazdasági vontató tananyag és a hatósági vizsgafelkészítő tesztek létrehozásának az is aktualitást ad, hogy a közlekedési hatóság (NFM) 2017. szeptember 1-től korszerűsítette a kategória tantervi és vizsgakövetelményeit és az E-Educatio Információtechnológia Zrt-vel együttműködve október 2-tól megújította a hatósági vizsgakérdések adatbankját is.

 A korszerűsítés főbb céljai:

  • korszerű tartalom és grafikai megjelenítés,
  • naprakész ismeretanyag alkalmazása főként a műszaki területen,
  • lényegesen nagyobb vizsgakérdés mennyiség.

A jelentős változásra történő felkészülést nagymértékben segítette, hogy már az új kérdések bevezetést megelőzően, a T kategóriás képzésben résztvevő képzőszervek, szakoktatók és tanulók a www.edukresz.hu/tkategoria oldalon ismerkedhettek – válaszokkal együtt – az új vizsgakérdésekkel. 2017. december 13-tól ezen az oldalon és – a többi kategóriához hasonlóan – a www.edukresz.hu/vizsgakerdesek/ oldalon is a T kategóriás kérdések véletlenszerűen generált tesztsorok formájában, válaszok nélkül lesznek ingyenesen megtekinthetők.

Az eredményes T kategóriás elméleti vizsgára történő felkészüléshez az új, hatósági vizsgafelkészítő tesztalkalmazás és e-learning tananyag az eduKRESZ partnerhálózat T kategóriában is aktív autósiskoláinál érhető el. Természetesen az új T kategóriás tananyagok is a korszerű HTML5 technológiával készülnek, így elérhetőek az egyre népszerűbb mobileszközökön (célszerűen a megfelelő teljesítményű, kijelző méretű és felbontású tableteken) is. Az e-learning tananyag lehetővé teszi a mezőgazdasági vontatók vezetéséhez, illetve az elméleti vizsgák (közlekedési alapismeretek, illetve munkavédelem, tűzvédelem, szállítás) sikeres letételéhez szükséges tudásanyag elsajátítását. A tananyag gyakorlásra, illetve a tudásszint felmérésére a hatósági vizsgákon is alkalmazott kérdéseket használja. Ugyancsak a hatósági vizsgán előforduló kérdésekkel lehet gyakorolni az online vizsgafelkészítő segítségével, mégpedig a vizsgát szimuláló próbavizsgák, az egyes témakörökre koncentráló tematikus kérdéssorok és a legértékesebb, hárompontos kérdések lehívásával.

A T kategóriás e-learning tananyagot zárt rendszerű, a tantermi képzést teljes egészében kiváltó hatósági képzésre annak akkreditációját követően lehet majd használni, amire reményeink szerint a jövő év első felében kerülhet sor. A tananyag természetesen addig is alkalmas a felkészülés támogatására, a vizsgafelkészítő alkalmazás pedig eleve a hatósági vizsgán is előforduló kérdéseket tartalmazza. A T kategóriás e-learning tananyag akkreditációjának megszerzéséig a tananyagot most külön felár nélkül bocsátjuk a vizsgafelkészítőt használók rendelkezésére.

Azok számára, akik a T kategóriát első jogosítványként szerzik meg a legjobb választás az a tananyag csomag, amely a fentieken kívül az Elsősegély – életmentés e-learning tananyagot is tartalmazza, amely az ilyen esetben kötelező közúti elsősegélynyújtás vizsgára történő felkészülést is hatékonyan támogatja.

A T kategóriás tananyagok és vizsgafelkészítők vonatkozásában a 2017/2018-as tanév folyamán az e-Palatábla Alapítvány jóvoltából az agrárképzést folytató köz- és felsőoktatási intézmények a T kategóriás vezetői engedélyt a tanterv keretében, ingyenesen megszerző tanulóik, illetve hallgatóik részére ingyenes hozzáférésre is pályázhatnak.

További részletek: epalatabla.hu/t-kategoria

 

 

© E-Educatio Információtechnológia Zrt.                      Impresszum