2017. szeptemberétől az E-Educatio Információtechnológia Zrt-vel együttműködve korszerűsíti a közúti járművezető képzéshez kapcsolódó „T” kategóriás (mezőgazdasági vontató) elméleti vizsgakérdéseket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A „T” kategóriás elméleti vizsgakérdések megújítására a nemzetközi kategóriákban (AM, A, B, C, D, BE, CE stb.) 2015. januárjában megindult kérdésbank korszerűsítés pozitív tapasztalatai, valamint az azóta elvégezett további fejlesztések (pl. mozgóképes kérdések bevezetése) birtokában kerülhet sor.

A korszerűsítés főbb céljai: a nagyságrenddel nagyobb vizsgakérdés mennyiség, a naprakész technológiai megoldásokat is magában foglaló adatbázis, a korszerű megfogalmazás és grafikus megjelenítés. Az új kérdések bevezetése ugyanakkor nem jár majd semmilyen módosulással a számítógépes vizsgáztatási rendszer vonatkozásában, mivel a vizsgakérdések megjelenítése, a vizsgán feltett kérdések száma és pontozása, valamint a kérdések megválaszolására rendelkezésre álló időkeret változatlan marad.

A változásra történő felkészülést segíti, hogy a bevezetést megelőzően a „T” kategóriás képzésben résztvevő képzőszervek, szakoktatók és tanulók a www.edukresz.hu/tkategoria honlapon ismerkedhetnek az új vizsgakérdésekkel.

Köszönettel vesszük, ha a vizsgakérdésekkel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait megosztja velünk annak érdekében, hogy a képzéssel és vizsgáztatással kapcsolatos fejlesztési céljaink maradéktalanul megvalósulhassanak. Az új vizsgakérdésekkel kapcsolatos üzeneteket az info@edukresz.hu e-mail címen várjuk.

A megfelelő vizsgatárgy kiválasztása után a kérdések az adott vizsgatárgyra előírt kérdésszámnak megfelelő egységekben, véletlenszerűen összeválogatva érhetőek el, válaszokkal együtt és a válaszadást követően azonnal lehetőséget biztosítunk az adott kérdéshez tartozó helyes válasz megtekintésére is.

 

© E-Educatio Információtechnológia Zrt.                      Impresszum