2017.04.23-án került megrendezésre a Silverkart Budapest Gokart és Rendezvényközpontban a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt a DUE Médiahálózat szervezésében.

Az elméleti versenyszám összeállítására és lebonyolítására a DUE Médiahálózat ezúttal az E-Educatio Információtechnológia Zrt-t kérte fel. A közlekedéssel és a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos elméleti tudás összemérése céljából minden résztvevő 25 kérdésből álló KRESZ-tesztet töltött ki. A teszt feladatait, melyek a személygépkocsi és segédmotoros kerékpár vezetés szabályaira koncentráltak, a hatósági vizsgáztatásban is alkalmazott eduKRESZ kérdésbank legjavából válogattuk össze. A kérdések megválaszolására egyenként 60 másodpercnyi időt kaptak a résztvevők. A számítógépes megoldást természetesen villámgyors kiértékelés követte és a több mint 200 résztvevőből a legjobb 24 versenyző jutott tovább a döntőbe, ahol további izgalmas versenyszámok vártak a résztvevőkre.

A nap folyamán a helyszínre telepített eduSZIM szimulátorunkon bárki kipróbálhatta magát olyan veszélyhelyzetekben és extrém körülmények között is, melyekkel a hétköznapi életben csak nagyon ritkán találkozhatna.

 

© E-Educatio Információtechnológia Zrt.                      Impresszum