Nyolcadik alkalommal került megrendezésre az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) által szervezett „Közlekedik a család” vetélkedő országos döntője. A kétnapos eseményre 2019. június 22-23-án került sor Vas és Zala megyében, ahol a megyei fordulókra összesen 682 család nevezett. A korábbi évekhez hasonlóan a legjobb 20 család vetélkedett a fődíjért, ami egy ŠKODA Fabia Ambition típusú személygépkocsiért volt.

A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A döntő 8 különböző állomáson zajlott, ahol elméleti és gyakorlati feladatokat kellett teljesíteni. A kétnapos versenyt nehezítette a rendkívüli időjárás, ami próbára tette a vetélkedő családokat. A záporok és a szél sem tudta azonban megállítani a versenyzőket és valamennyi feladatot teljesítve érkeztek meg a célba, a keszthelyi Festetics-kastélyba.

A közlekedéssel és a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos elméleti tudás összemérése céljából minden résztvevő család egy 70 kérdésből álló KRESZ-tesztet töltött ki. Az elméleti versenyszám összeállítására és lebonyolítására az OBB ezúttal is az E-Educatio Információtechnológia Zrt-t kérte fel. A teszt feladatait, melyek a személygépkocsi vezetés és a kerékpáros közlekedés szabályaira koncentráltak, a hatósági vizsgáztatásban is használatos eduKRESZ kérdésbankból válogattuk össze. A kérdések megválaszolására egyenként 50 másodpercnyi időt kaptak a résztvevők. A tesztet a Hajdú-Bihar megyei Géczi család oldotta meg a legjobban, míg összesítésben a hétvégén a Somogy megyei Bitó család bizonyult a legerősebbnek, így övék lett a főnyeremény.

Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek!

közlekedik a család 2019

© E-Educatio Információtechnológia Zrt.                      Impresszum