Hatodik alkalommal került megrendezésre az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) által szervezett „Közlekedik a család” vetélkedő országos döntője. A kétnapos eseményre 2017. június 10-11-én került sor, ahol a tavalyihoz hasonlóan 20 család vetélkedett a fődíjért, egy Skoda Rapid Spaceback-ért.

A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal, a gyerekek pedig 6 és 17 év között vannak. A budapesti döntőn a területi selejtezőkön versenyző 1000 család közül a 20 legjobb mérhette össze a tudását. A döntő 5 különböző helyszínen folyt, ahol elméleti és gyakorlati feladatokat kellett teljesíteni.

A közlekedéssel és a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos elméleti tudás összemérése céljából minden résztvevő család egy 70 kérdésből álló KRESZ-tesztet töltött ki. Az elméleti versenyszám összeállítására és lebonyolítására az OBB ezúttal is az E-Educatio Információtechnológia Zrt-t kérte fel. A teszt feladatait, melyek a személygépkocsi vezetés és a kerékpáros közlekedés szabályaira koncentráltak, a hatósági vizsgáztatásban is alkalmazott eduKRESZ kérdésbank legjavából válogattuk össze. A kérdések megválaszolására egyenként 50 másodpercnyi időt kaptak a résztvevők.

Ezen túl a hétvége folyamán a helyszínre telepített eduSZIM szimulátorunkon bárki kipróbálhatta magát olyan veszélyhelyzetekben és extrém körülmények között is, melyekkel a hétköznapi életben csak nagyon ritkán találkozhatna.

© E-Educatio Információtechnológia Zrt.                      Impresszum