Idén kilencedik alkalommal került megrendezésre az ORFK-OBB – Országos Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett „Közlekedik a család” vetélkedő országos döntője. A kétnapos eseményre 2020. október 17-18-án került sor Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a megyei fordulókra közel 500 család nevezett. A korábbi évekhez hasonlóan a legjobb 20 család vetélkedett a fődíjért, ami egy ŠKODA Scala típusú személygépkocsiért volt.

A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülőnek van érvényes B-kategóriás vezetői engedélye, a gyerek(ek) életkora pedig 6 és 17 év között van. A kilenc állomáson a versenyző családok közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek. Idén a pandémiás körülmények sem tudták megállítani a versenyzőket és valamennyi feladatot teljesítve érkeztek meg a célba.

A közlekedéssel és a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos elméleti tudás összemérése céljából minden résztvevő család egy 70 kérdésből álló KRESZ-tesztet töltött ki. Az elméleti versenyszám összeállítására és lebonyolítására az OBB ezúttal is az E-Educatio Információtechnológia Zrt-t kérte fel. A teszt feladatait, melyek a személygépkocsi vezetés és a kerékpáros közlekedés szabályaira koncentráltak, a hatósági vizsgáztatásban is használatos eduKRESZ kérdésbankból válogattuk össze. 45 db általános, 20 db kerékpáros és 5 db videóval kiegészített kérdést kellett megválaszolni a résztvevőknek. A kérdések megválaszolására egyenként 50 másodpercnyi időt kaptak a résztvevők. Összesítésben a hétvégén a Rideg család, Bács-Kiskun megyéből bizonyult a legerősebbnek, így övék lett a főnyeremény.

Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek!

P1120901-

© E-Educatio Információtechnológia Zrt.                      Impresszum